Економічні дипломати: хто вони і чим можуть допомогти бізнесам?
Дата: 23.10.2023
186Цифровий сервіс Nazovni допомагає українським підприємствам з експортом у різні країни світу. Коли бізнес визначився з країною для збуту товарів та подав заявку на сайті nazovni.online, у гру вступають економічні дипломати. Вони отримують заявку на сприяння експорту й допомагають підприємцю вийти назовні.
Тож чим вони займаються?
Економічні дипломати — представники Посольств та консульств, які сприяють виходу українського бізнесу на місцеві ринки в межах спроможностей сервісу Nazovni. Всього економічні дипломати покривають 120+ країн. Вони:
- надають експортерам інформацію про країну, її економічну та політичну ситуацію, особливості імпорту / експорту та ринку загалом.
- допомагають з контактами потенційних партнерів та контрагентів. Якщо ви маєте перелік компаній (до 5), з якими хотіли б співпрацювати, економічний дипломат спробує вийти з ними на зв’язок. Так само підбере релевантні компанії у випадку, якщо ви тільки їх шукаєте. Для цього необхідно описати власні побажання у заявці — наприклад, знайти дистриб’юторів крафтових напоїв, меблів тощо.
- діляться переліком профільних виставок в країні, допомагають українським експортерам потрапити на конкретні виставки на пільгових умовах, якщо на це є запит.
- поширюють комерційні пропозиції підприємців серед різних асоціацій, профільних організацій тощо, аби зацікавити в їхній продукції.
- інформують під запит про проведення тендерів, на які можуть податися підприємці.
Фактично, вони просувають українські бізнеси за кордоном та сприяють тому, аби вони знайшли там партнерів та контрагентів й взяли участь в рітейл-акціях.
Однак, це командна гра. Для успішного фіналу потрібно, щоб експортер йшов назустріч та був готовий до активної роботи та змін.
На платформі Nazovni є розділ з країнами, куди можна експортувати та де економічні дипломати зможуть підтримати українського виробника.
Заповнюйте заявку та завойовуйте нові ринки збуту!