УВКБ ООН в Україні та Республіка Австрія продовжують підтримувати Чернігівщину
Дата: 05.10.2023

148Делегація УВКБ ООН в Україні на чолі з Кароліною Ліндхольм Біллінг вже вп’яте на Чернігівщині, а Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо – втретє. Такі часті візити задля того, аби вчасно реагувати на реальні потреби та моніторити виконання спільних завдань.

Сьогоднішня поїздка – не виняток.

«Від попереднього візиту представниці УВКБ ООН в Україні Кароліни Ліндхольм Біллінг з командою (кінець травня цього року) кількість відновленого житла в області зросла на близько 300 об’єктів. Частина зробленого – безпосередньо за підтримки УВКБ ООН та його партнера – Фонду «Рокада». Загалом же, завдяки допомозі зазначених організацій, відремонтовано майже 1400 осель, ще у 274 роботи тривають. Окрім того, 33 родини забезпечені власним модульним житлом. Потужною є й підтримка Австрії: генератори, шкільні автобуси, техніка, – зазначив під час зустрічі начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. – Однак, від часу попередньої зустрічі збільшилася й кількість зруйнованих ворогом об'єктів. На жаль, зросла кількість вбитих та поранених. Терористична атака триває».

Начальник ОВА наголосив, що підтримка УВКБ ООН в Україні не просто масштабна, а й вчасна, що наразі дуже цінно.

«Ми плануємо продовжити вже чинні програми. На старті – нові, зорієнтовані зокрема на підготовку до складної зими. Буде і адресна фінансова підтримка», – повідомила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо зауважив, що наразі країни Європи мають намір переходити від задоволення гуманітарних потреб України до побудови стратегічних довготривалих проєктів.

У межах офіційної зустрічі, яка відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, делегація відвідала низку об’єктів, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Перша локація – приватна садиба в одному з найбільш пошкоджених мікрорайонів обласного центру – Бобровиці. Тут представники УВКБ ООН поспілкувалися з господарем, який втратив будинок під час активних бойових дій. З тимчасовим житлом йому допомогла згадана організація, надавши модульний будинок.

Оглянули делегати ще два об’єкти: Обласний молодіжний центр (колишній кінотеатр ім. Щорса) та драмтеатр імені Т.Г. Шевченка, що мають значні пошкодження та руйнування.

Джерело

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

149

 

150

151

152

153

154

157

159

160

161

162

164

163