Конкурс на співфінансування проектів для підтримки громад у організації ефективного управління територіями, Програма USAID АГРО
Дата: 27.09.2023

«Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)», що реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл, запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації субгрантового проекту “Допомога громадам у організації ефективного управління територіями”.

Завдяки цьому субгранту субреципієнт розбудовуватиме інституційну та професійну спроможність територіальних громад управляти своїми територіями, планувати відновлення та адаптуватися до нових обставин, що випливають із законодавчих змін.

Субреципієнт сприятиме розробці комплексних планів Солоницівської громади (Харківська область) та Остерської громади (Чернігівська область), а також доопрацювання проектів комплексних планів території Роганської та Пісочинської громад, які спочатку були розроблені безпосередньо перед початком війни та вимагають оновлення, щоб відобразити пошкодження та інші зміни, які відбулися з того часу.

Крім того, субреципієнт підтримуватиме розробку програми відновлення для громади Іванівки (Чернігівська область), документу загального стратегічного планування, який громада може використовувати для подання заявок на державне фінансування заходів з відновлення.

Ці громади будуть використані як зразкові: на їх основі субреципієнт надаватиме консультаційну підтримку всім громадам Харківської та Чернігівської областей та організовуватиме для громад обмін досвідом застосування законодавства щодо управління територіями територіальних громад. 

Проект AГРО планує надати до 18 350 000 грн за допомогою 1 субгранту. Очікується, що термін дії будь-якого договору субгранту за цим запитом не перевищуватиме 16 місяців. Очікувана дата надання субгранту за цим запитом – 24 листопада 2023 р.  

 Субреципієнти та/або громади повинні бути готові співфінансувати не менше ніж 10% від загального бюджету проєкту субгранту та підтвердити це письмово.

Заявниками можуть бути українські юридичні особи (приватне підприємство, господарське товариство, неурядова організація чи бізнес-асоціація), які мають досвід роботи у сфері сприяння розвитку місцевого самоврядування та землеустрою або містобудівному розвитку громад.  

Організація заявника (або її партнери) повинні бути розташованими або мати регіональні відділення в Харківській та Чернігівській областях та наявний структурний підрозділ чи партнера для роботи з інформацією з грифом «Для службового користування».

Заявники можуть подавати тільки одну заявку від однієї організації.

Усі матеріали для участі в конкурсі доступні за посиланням.

Дедлайни:

 - до 2 жовтня 2023 р. зареєструватися на передзаявочний семінар (адреса для реєстрації agro.subawards@chemonics.com).

 - 3 жовтня 2023 р. з 11:00 до 13:00 години за київським часом – передзаявочний он-лайн семінар.

 – 25 жовтня 2023 р. о 18:00 за київським часом – кінцевий термін подання заявок (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи).

Детальноhttps://www.prostir.ua/?grants=konkurs-na-spivfinansuvannya-proektiv-dlya-pidtrymky-hromad-u-orhanizatsiji-efektyvnoho-upravlinnya-terytoriyamy-prohrama-usaid-ahro