Конкурс грантів на підтримку дослідницьких ініціатив організацій громадянського суспільства (ОГС)
Дата: 21.08.2023

“Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства” реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки підтримці  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Загальною метою “Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства”  є покращення умов діяльності громадянського суспільства та зміцнення інституційної спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору в Україні.

Тематичні пріоритети дослідницького конкурсу:

● дослідження тематики євроінтеграції відповідно до пріоритетів Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС;

● дослідження тематики повоєнного відновлення;

● дослідження діяльності організацій громадянського суспільства від час війни;

● дослідження у сфері технічних спроможностей ОГС-заявника або інших ОГС.

Тематичні напрямки:

ПЕРЕМОГА: підтримка міжнародної коаліції; адвокація зброї та фінансової підтримки; протидія російській гібридній агресії у міжнародних інституціях та академічних колах підтримка ЗСУ; справедливий суд над воєнними злочинцями, покарання росії та компенсації для потерпілих.

● РАННЄ ВІДНОВЛЕННЯ: допомога ВПО; гуманітарна допомога; соціальна згуртованість; відбудова; реабілітація та невідкладна психологічна допомога.

● ЕКОНОМІКА: адвокація реформ для лібералізації; перезапуск релокованих бізнесів; просвіта важливості економічної свободи та підприємницької ініціативи

● ДЕМОКРАТІЯ: доступ до інформації; участь у прийнятті рішень; підтримка громадянського суспільства та культури волонтерства; свобода слова, розвиток незалежних медіа.

● БЕЗПЕКА: фізична (укриття, системи сповіщень, домедична допомога); психологічна, цифрова.

● НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ:освіта, культура, протидія пропаганді, фейкам, іпсо; молодіжна робота; громадянська просвіта.

● СПІЛЬНОТА, СПІЛЬНОТИ: розвиток культури партнерства (довкола спільних цілей, на базі спільних цінностей); відновлення тяглості спадщини з діаспорою; ветеранський рух, соціальна згуртованість.

До участі у конкурсі приймаються заявки, підготовлені відповідно до вимог цього “Запрошення”, від організацій, які відповідають наведеним нижче критеріям:

● організації, які офіційно зареєстровані відповідно до закону України “Про громадські об'єднання” або відповідно до закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”;

● організації, які включені до “Реєстру неприбуткових організацій” та мають відповідну ознаку неприбутковості (виключно 0032, 0034, 0036, 0038, 0039 та 0048);

● організації, які мають досвід аналітичної роботи та можуть його підтвердити аналітичними публікаціями та реалізованими проєктами.

Максимальна сума гранту не має перевищувати 750 000 грн.

Дедлайн: до 30 листопада 2023.

Детально: https://ednannia.ua/images/Call_for_proposals_Research.pdf