Отримання цільової грошової допомоги для розвитку мікробізнесу
Дата: 09.08.2023

Help – Hilfe zur Selbsthilfe відкриває реєстрацію на отримання цільової грошової допомоги на підтримку мікробізнесу. Гранти видаються в рамках проєкту “Надання послуг з невідкладної допомоги та захисту населенню, що постраждало в результаті конфлікту в Україні”, який реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, Aktion Deutschland Hilft та NAK-karitativ.  

Головними критеріями відбору є наявність реалістичної та стійкої бізнес-ідеї, а також дотримання існуючих стратегій місцевого розвитку. Мета програми — допомогти підприємствам розвиватися та стати стійкими в довгостроковій перспективі. 

Подати заявку можуть підприємці з числа ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці в Київській, Житомирській та Чернігівській областях, які постраждали від військової агресії. Підприємницька діяльність повинна бути зареєстрована саме в Київській області. 

Перевагу у відборі мають: 

  • Жінки підприємці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з воєнною службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю; 
  • Домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю. 

Програма грантів для мікропідприємств розроблена для підтримки ремісничих (крафтових) та сервісних бізнесів.  Програма надаватиме фінансову підтримку в формі грантів, які не потрібно повертати. Приклади ремесел можуть включати: столярство, бджільництво, виготовлення прикрас, гончарство та кераміку, текстильні мистецтва , виготовлення свічок, мил та інше. Приклади сервісів можуть включати: послуги з прибирання та догляду за будинками, ландшафтні та доглядові послуги за газоном, персональні тренування та фітнес-послуги, краса та догляд (такі як укладання волосся та догляд за нігтями), послуги з догляду за домашніми тваринами, ІТ та комп’ютерні ремонтні послуги та інше. 

Всього передбачено 325 виплат в межах проєкту.  Грант включає грошову підтримку на закупівлю обладнання та матеріалів вартістю до 2700 євро у національній валюті України та моніторинг підтримуваних мікробізнесів .  

Дедлайн: 15.08.2023.
Google-форма буде закрита о 23:59 15.08.2023. 

Детально: https://help-ukraine.org.ua/announcements/otrimannya-tsilovoyi-groshovoyi-dopomogi-dlya-rozvitku-mikrobiznesu/