Основні напрацювання щодо розбудови національної стійкості в Україні в умовах війни
Дата: 21.07.2023
120.[1]Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції представив членам Комітету НАТО з питань стійкості основні напрацювання щодо розбудови національної стійкості в Україні в умовах війни. Засідання комітету відбулося 7 липня у штаб-квартирі НАТО.
Союзники відзначили високий рівень стійкості, який продемонструвала Українська держава та її інституції в умовах повномасштабного вторгнення росії. Зокрема йдеться про стале функціонування в умовах кризи та здатність швидко відновлюватися і долати негативні наслідки.
Цей досвід може бути цінним внеском у зміцнення євроатлантичної системи колективної безпеки - НАТО.
Українська сторона висловила готовність ділитися цим досвідом, одночасно переймаючи напрацювання інших країн.
Учасники з української сторони висловили вдячність американським партнерам за системну допомогу в розбудові стійкості. Під час зустрічі з представниками Міжнародного секретаріату НАТО та Місії США при НАТО обговорили можливості для подальшої співпраці та підтримки у цій сфері.
Стійкість - це спроможність запобігати чи протидіяти цілому спектру загроз, від терористичних актів до стихійних лих. Водночас, у межах НАТО забезпечення такої спроможності є відповідальністю кожної окремої країни-члена.