Енергоефективність громадських будівель: стартував відбір проектів термомодернізації
Дата: 05.04.2023

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочинає відбір проектів термомодернізації громадських будівель. Відбір триває у межах Фінансової угоди (Програма «Енергоефективність громадських будівель в Україні») між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Проекти реалізовуватимуться у дитячих садках, школах, закладах охорони здоров’я, а також об’єктах соціальної, адміністративної та культурної сфери. Це утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, лічильників та систем контролю енергоспоживання, модернізацію систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Програма орієнтована у першу чергу, на малі та середні громади, які до цього не мали практики реалізації масштабних міжнародних проектів з термомодернізації.

За рішенням Європейського інвестиційного  банку,  у  Програмі також  зможуть взяти участь проекти з ремонту громадських будівель, пошкоджених внаслідок військових дій, та проекти з адаптації будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Кінцеві бенефіціари Програми – органи місцевого самоврядування.

Відбір триватиме з 3 квітня по 3 червня 2023 року включно.

Запитання щодо відбору проектів термомодернізації та запити на роз’яснення необхідно надсилати до 3 червня 2023 року на адресу UPBEE.support@mtu.gov.ua .

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +380 50 332 61 49 (WhatsApp, Telegram), +380 44 351 46 31.

Детальніше про умови та вимоги відбору, а також повний перелік документів та анкет за посиланням.