Відкрито тимчасову інфраструктуру на майбутньому пункті пропуску
Дата: 14.02.2023
85_13 лютого у Самбірському районі відкрили тимчасову інфраструктуру на майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».
З цієї дати пусті вантажні транспортні засоби, масою понад 7,5 тонн, можуть перетинати українсько-польський кордон в обидва напрямки.
Тимчасове місце проїзду відкрили, щоб розвантажити інші пункти пропуску, зменшити черги на кордоні та пришвидшити рух транспорту.
Будівництво нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» триває. Попередньо через ПП здійснюватимуть міжнародне переміщення осіб та вантажів транспортними засобами з максимально допустимою масою до 3,5 тонн.
Планується, що цей пункт пропуску буде відкрито до 2024 року. На пункті передбачено спільний контроль українських і польських митників та прикордонників. Його вартість – 109 мільйонів злотих, які оплачує польська сторона.
Також в рамках підготовки до відкриття пункту пропуску було проведено ремонт автомобільної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Зокрема, на ділянці дороги до нового пункту пропуску влаштовано додаткові смуги руху, металеве огородження, зовнішнє освітлення та світлофори, шлагбауми тощо.