Французький регіон Іль-де-Франс допоможе у відновленні Чернігівщини
Дата: 01.07.2022

2022_07_01_france_5Сьогодні Чернігівщину з робочим візитом відвідали Президентка регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс й Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Французька делегація зустрілася з керівництвом Чернігівської обласної державної адміністрації

«Ми були надзвичайно вражені проявом мужності вашого регіону. Ваша сміливість накладає зобов’язання і на нас. Звідси походить наше щире бажання вам допомогти та готовність напрацьовувати конкретні кроки співпраці. Саме тому ми тут», — зазначила Валері Пекресс

Учасники зустрічі визначили основні напрямки співробітництва:

•    відбудова житлового фонду та підготовка міста до зимового періоду;

•    забезпечення добровольчих батальйонів будівельними матеріалами;

•    експертна допомога французьких компаній у розбудові транспортної мережі та енергетичної сфери. 

Також домовилися про створення двосторонньої робочої групи, що працюватиме над конкретними проєктами для відновлення Чернігівщини.

Окремо сторони торкнулися питання відновлення та безпеки шкіл. Зокрема, делегати наголосили, що мери французьких міст, не зважаючи на політичні погляди, зацікавлені у шляхетній справі з відбудови закладів освіти. 

Начальник Чернігівської ОВА висловив вдячність закордонним партнерам за ефективну взаємодію. 

Це вагомий крок на шляху до повноцінного відновлення Чернігівського регіону. Хочу подякувати за конструктивний діалог, сподіваюсь, що наша зустріч стане потужним стимулом подальшого розвитку і налагодження співпраці між Чернігівською областю та регіоном Іль-де-Франс», — сказав В’ячеслав Чаус

За результатами зустрічі сторони підписали Меморандум про співробітництво.

У ході свого візиту до області французька делегація також оглянула місця руйнувань в обласному центрі та у передмісті – Новоселівці, де зараз встановлюють модульні будинки.

2022_07_01_france_9

2022_07_01_france_7

2022_07_01_france_10

2022_07_01_france_6

2022_07_01_france_1

2022_07_01_france_2