IREX та БО «БФ «ССС» оголошують конкурс ініціатив на підтримку Рад ВПО у рамках програми СИЛА
Дата: 09.05.2022

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Благодійним Фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» оголошують конкурс ініціатив на підтримку діяльності Рад ВПО у рамках програми СИЛА (Єднання через спільні дії молоді).

Програма СИЛА – це дворічний проект, який працює над зміцненням  потенціалу  та  соціального  капіталу молоді віком 18-29 років задля створення належних умов для інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, сприяння згуртованості громад та залученості молоді до розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО. Програма сприяє посиленню спроможності молодих людей ставати рушіями змін у своїх громадах, що веде до стабільної інтеграції та нормалізації ситуації щодо ВПО в Україні. 

До участі в конкурсі запрошуються молодіжні організації та ініціативи, а також організації та об’єднання ВПО, що працюють із молоддю та готові втілити проект, що підвищить спроможність Ради ВПО та розширить її адвокаційні можливості на підтримку ВПО.

За результатами цього конкурсу грантоотримувачі, які будуть обрані, отримають грант у розмірі до 5,000 доларів США для втілення своїх проектів на підтримку Рад ВПО на період до 31 липня 2022 року. Конкретний розмір гранту та період його реалізації буде визначено залежно від специфіки затвердженого проекту.

Запропоновані проекти повинні відповідати меті програми СИЛА -посилення спроможності молодих людей сприяти інтеграції внутрішньо переміщених людей та посиленню соціальної згуртованості громади.

Активності, запропоновані у рамках проекту, мають включати підтримку чи співпрацю з Радами ВПО, та можуть бути спрямовані на адвокацію інтересів ВПО на місцевомурегіональномунаціональному рівнях, розробку нових політик, залучення представників влади до спільної діяльності на захист прав ВПО, інформування про політики та інструменти захисту та інтеграції ВПО,  а також посилення інституційної спроможності діючих консультативно-дорадчих органів реагувати на гуманітарні виклики, пов’язані з повномасштабним вторгненням Російської Федерації.

Одна організація, ініціатива чи об’єднання може подати до двох заявок на цей конкурс.

Заявка повинна бути надіслана до 23:59 15 травня 2022 року  (за Київським часом) на електронну пошту  tender-ua@irex.org. У темі листа необхідно вказати: “Заявка на грантову підтримку СИЛА_підтримка діяльності рад ВПО.”

Детально https://gurt.org.ua/news/grants/77943/