Павільйон України на Всесвітній виставці «Експо - 2020» готовий
Дата: 20.09.2021

25536769Україна відкриє свій павільйон на Всесвітній виставці «Експо - 2020» у місті Дубай 1 жовтня. Про це заявив заступник міністра економіки України, перший заступник голови Координаційного комітету з питань підготовки та забезпечення участі України у Всесвітній виставці «Експо – 2020», заступник Генерального комісара України на зазначеному заході Михайло Лев під час робочого візиту.

«Україна впевнено крокує до відкриття свого павільйону у місті Дубай на всесвітній виставці вже через два тижні – 1 жовтня. На завершальній стадії оздоблювальні роботи українського павільйону, фіналізують монтаж виставкового обладнання та об’єктів, стендів учасників павільйону з представлення інноваційних продуктів. У ході зустрічі з операційним керівником міжнародних учасників Організаційного комітету «Експо – 2020» Омаром Шехадехом узгоджені заходи, пов’язані із відкриттям павільйону та проведенням Національного дня України 4 жовтня на виставці, а також досягнуто домовленості щодо проведення українсько-еміратського бізнес-форуму», - зазначив Михайло Лев.

У ході візиту було забезпечено активізацію організаційних заходів з підготовки разом з підрядними організаціями. Також опрацьовано з Посольством України в ОАЕ змістовну складову майбутнього візиту делегації України на Національний день України, зокрема можливість підписання Меморандуму про взаєморозуміння у сфері інтелектуальної власності між Міністерством економіки України та Міністерством економіки ОАЕ, а також Меморандуму про взаєморозуміння щодо екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі між Міністерством економіки України та Міністерством економіки ОАЕ.

«Всі зусилля команди Мінекономіки, ДП «Експо – 2020», МЗС та інших причетних органів сконцентровані задля найкращого представлення України на Всесвітній виставці «Експо – 2020» у місті Дубай. Ми з гордістю відчинемо двері українського павільйону для всього світу. 4 жовтня 2021 відбудеться святкування Національного дня України. Заланована насичена культурна, ділова програма і впевнений, що еміратська сторона та відвідувачі «Експо – 2020» з усього світу залишать в своєму серці частинку України», - резюмував Михайло Лев.

За словами Організаційного комітету «Експо – 2020», вигідне розташування у зоні «Opportunity» біля станції метро та Дубайського виставкового центру забезпечать найбільший потік відвідувачів до українського павільйону, а експозиція стане однією із перлин всього заходу.

Джерело