Україна та Сербія домовилися активізувати двосторонню співпрацю
Дата: 14.09.2021

serb10 вересня 2021 року у Києві відбулися політичні консультації на рівні заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара та державного секретаря Міністерства закордонних справ Республіки Сербія Немані Старовича.

Сторони підтвердили принципові позиції щодо взаємної підтримки державного суверенітету і територіальної цілісності України та Республіки Сербія.

Василь Боднар висловив вдячність за участь дружини Президента Сербії Тамари Вучич у Київському саміті перших леді та джентльменів «М'яка сила в новій реальності».

Обговорено актуальні питання двосторонніх відносин, регіональних безпекових викликів, а також активізації взаємодії у рамках міжнародних організацій.

Особливий акцент було зроблено на відновленні роботи Міжурядової українсько-сербської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, а також продовження діалогу з підготовки Угоди про вільну торгівлю між Україною та Сербією.

Українська сторона поінформувала сербську делегацію про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України та вздовж російсько-українського кордону. Було наголошено, що агресивна політика РФ є основною загрозою для безпекової ситуації в регіоні та Європі.

Джерело