Посол В'єтнаму завітав до Чернігова
Дата: 08.09.2021

Можливості та перспективи торгово-економічного, культурного співробітництва обговорили сьогодні заступник голови ОДА Дмитро Іванов і Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Й.В. пан Нгуєн Хонг Тхакх.

-  Приємно зазначити, що завдяки стрімкому росту економіки протягом останніх десятиліть, азіатські країни стають все більш привабливим бізнес регіоном. Чернігівщина також має гідний інвестиційний потенціал. Ми створюємо максимально комфортні умови для ведення бізнесу і всіляко підтримуємо ініціативи іноземних інвесторів у відкритті нових виробництв. Тому у взаємодії ми зможемо досягти гідних результатів, - наголосив заступник голови ОДА.

Хоча наразі обсяги торгівлі з В’єтнамом незначні – зовнішній товарообіг становить півтора мільйони доларів, проте Чернігівщина активно шукає нові бізнес контакти та має всі передумови для активного нарощування зовнішньої торгівлі.

Оскільки агросектор області є справжнім «локомотивом» економічного зростання, основні позиції експорту Чернігівщини на в’єтнамський ринок належать сільськогосподарській  продукції, а саме зерновим.

У свою чергу, Й.В. пан Нгуєн Хонг Тхакх запевнив, що активно сприятиме розвитку українсько-в’єтнамських відносин і має на меті розвивати бізнес зв’язки та активно знайомитися з підприємцями регіону. Він запропонував проводити спільні онлайн-форуми за участю представників чернігівських та в’єтнамських бізнесових кіл.

А також підкреслив, що одним із шляхів покращення товарообігу буде нарощування обсягів експорту до Чернігівщини текстилю, електроніки та  зернових культур, які вирощують тільки в азіатських країнах.

2021_09_08_vetnam_7

2021_09_08_vetnam_32021_09_08_vetnam_2

Джерело