Дмитро Кулеба обговорив із главою МЗС Сенегалу Аїсатою Таль Саль створення Українсько-сенегальської ділової ради
Дата: 16.08.2021

senegalУ контексті активізації відносин України з країнами Африки міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністеркою закордонних справ та сенегальців за кордоном Республіки Сенегал Аїсатою Таль Саль.

Це була перша телефонна розмова глав української та сенегальської дипломатії в історії двосторонніх відносин.

“Україна розглядає Сенегал як одного із важливих партнерів в Західній Африці. Ми зацікавлені відкрити новий розділ у двосторонніх відносинах, аби вивести їх на динамічний рівень. Насамперед, мова йде про такі перспективні сфери, як торгівля та освіта”, - зазначив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС Сенегалу підтримала пропозицію українського міністра створити Українсько-сенегальську ділову раду для пожвавлення контактів бізнесу. Міністри домовилися опрацювати із представниками ділових кіл конкретні пропозиції для започаткування діяльності ради ближчим часом.   

Дмитро Кулеба також підкреслив зацікавленість України в збільшенні кількості сенегальських студентів. Він запропонував налагодити безпосередні контакти між профільними вищими навчальними закладами, зокрема за такими напрямами підготовки, як нафто- і газовидобування, сільське господарство. 

Насамкінець, Дмитро Кулеба запросив Аїсату Таль Саль відвідати Україну з візитом, щойно це дозволить епідемічна ситуація.

Довідково: у 2020 році обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Сенегалом становив 85,65 млн. дол. США. У І кварталі 2021 року обсяг торгівлі товарами та послугами склав 37,18 млн. дол. США.

Джерело