Україна і Чорногорія об’єднані не лише спільними інтересами, але й мають подібні виклики
Дата: 27.07.2021

5fbd8cПро це йшлося у ході зустрічі заступника міністра Василя Боднара із пані послом Чорногорії в Україні Драгіцею Понорац.

Пані посол запевнила у незмінності підтримки Чорногорією державного суверенітету і територіальної цілісності України, а також євроатлантичних прагнень нашої держави.

Дипломати обговорили шляхи активізації двостороннього політичного діалогу, зокрема конкретні заходи для розвитку співпраці у торговельно-економічній, туристичній сферах, а також пожвавлення міжрегіональної співпраці. 

Сторони домовилися провести політичні консультації між МЗС України та МЗС Чорногорії ближчим часом та обговорили модальності підготовки чергового українсько-чорногорського бізнес-форуму, який має відбутися восени 2021 року у Києві. 

Василь Боднар подякував чорногорській стороні за створення сприятливих умов для громадян України, які відвідують Чорногорію з туристичною метою. 

Окрему увагу приділили обговоренню питання щодо використання РФ механізму Інтерполу для незаконного переслідування громадян України, які виступили на захист територіальної цілісності України. 

Джерело