Україна працює над розбудовою консенсусу в НАТО щодо ПДЧ
Дата: 20.07.2021

630_360_1570969573-166Україна працює над розбудовою консенсусу в НАТО щодо ПДЧ. Про це сказала Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, під час онлайн-зустрічі з Венді Мортон, Міністром Великої Британії з питань Європейського сусідства та Америки.

«Україна працює над розбудовою консенсусу в Альянсі щодо надання нашій країні Плану дій щодо членства у НАТО і нам дуже важливо відчувати підтримку партнерів у цьому процесі. Сьогодні довкола євроатлантичної інтеграції України об’єднані зусилля Президента, Уряду та Парламенту, що дозволяє проводити складні реформи у секторі безпеки та оборони, впроваджувати стандарти НАТО та працювати над реалізацією програми Розширених можливостей НАТО», – сказала Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що комюніке за підсумками Саміту НАТО у 2021 році, в якому підтверджується, що Україна стане членом НАТО, було важливим документом, який прокладає шлях до формування стратегічної ясності щодо членства України в Альянсі. Ольга Стефанішина також подякувала Венді Мортон за підтримку Великою Британією євроатлантичного курсу України.

Водночас, Віце-прем’єр-міністр звернула увагу на небезпеку зі сторони Росії, яка розбудовує військову інфраструктуру у Чорноморському регіоні та продовжує мілітаризацію тимчасово окупованого Криму.

Ольга Стефанішина зазначила, що Україна підтримує розширення присутності НАТО у регіоні Чорного моря: «Посилення співпраці між Україною та НАТО, спільні тренування на суші та у морі, а також розвиток протидії гібридним загрозам сприятиме посиленню східного флангу НАТО».

Віце-прем’єр-міністр також звернула увагу на амбітний порядок денний реформ, який сьогодні впроваджується в Україні на шляху євроатлантичної інтеграції. Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон, що прокладає шлях до корпоратизації оборонно-промислового комплексу України; продовжується робота над реалізацією закону щодо оборонних закупівель; очікується ухвалення у другому читанні законопроекту про реформу Служби безпеки України тощо.  

Ольга Стефанішина та Венді Мортон також обговорили роботу над реалізацією Паризької кліматичної угоди.

Джерело