Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ»
Дата: 02.06.2014

  305Вийшов черговий випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №39, який впроваджується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції в рамках проекту «Торговельна політика і практика в Україні».

У випуску інформаційного бюлетеня: 

  1. ЄС: зміни до регламенту щодо пластикових матеріалів, призначених для контакту з продуктами харчування

У першій половині травня 2014 року ЄС оприлюднив повідомлення про розробку Проекту змін до регламенту ЄC № 10/2011 щодо пластикових матеріалів та виробів, призначених для контакту з продуктами харчування. Проект передбачає внесення змін до переліку речовини, які можуть бути використані в виробництві пластмасових матеріалів та   інших виробів, призначених для контакту з продуктами харчування. Термін подачі коментарів спливає 27 червня 2014 року. Ухвалення документу очікується у листопаді 2014 року.

  1. Ізраїль: зміни правил щодо харчових добавок

У першій половині квітня 2014 року Ізраїль проінформував СОТ про розробку Проекту змін до правил охорони здоров‘я населення щодо харчових добавок. Документ розроблено з метою підвищення рівня безпеки харчових продуктів і забезпечення охорони здоров'я населення. Термін подачі коментарів спливає 10 червня 2014 року. Ухвалення документу буде визначено окремо. Набуття чинності документу очікується через шість місяців з дати його опублікування в Офіційному журналі Ізраїлю. 

  1. Гонконг: перегляд мікробіологічних вимог до безпеки продуктів харчування

У середині квітня 2014 року Гонконг (КНР) повідомив СОТ про розробку Проекту основних мікробіологічних принципів щодо безпеки продуктів харчування. Ці принципи є критеріями, що вказують на мікробіологічний стан продуктів харчування у випадку відсутності законодавчо встановлених мікробіологічних стандартів. Вони також доповнюють чинні законодавчі норми у цій сфері з метою забезпечення гігієнічних вимог до якості та безпеки продуктів харчування. Термін подачі коментарів спливає 15 червня 2014 року. За попередньою інформацією ухвалення документу очікується 26 червня 2014 року.

Джерело