ЄС запускає новий проєкт «EU4Culture», орієнтований на підтримку культури та креативних індустрій
Дата: 01.06.2021

Європейський Союз запускає новий проєкт «EU4Culture», орієнтований на підтримку культури та креативних індустрій у країнах Східного партнерства: Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Республіці Молдова та Україні. Прийом заявок триває до 30 червня 2021 року.

21 травня 2021 року проєкт відкрив перший конкурс заявок на підтримку підготовки Стратегій розвитку культури для міст. Конкурс має на меті допомогти містам у створенні та впровадженні Стратегій розвитку культури, наслідуючи підхід європейських столиць культури. Першим кроком буде вибір міст у країнах Східного партнерства, які далі змагатимуться за фінансову підтримку в розробці своєї Стратегії розвитку культури.

До участі у конкурсі можуть подаватися нестоличні міста з п’яти країн регіону Східного партнерства, тобто Азербайджану, Вірменії, Грузії, Республіки Молдова та України.

Детальна інформація про умови участі знаходяться в інструкції для заявників за посиланням:

https://www.euneighbours.eu/sites/default/files/publications/2021-05/EU4Culture_Call_For_Applications_CDS_Final.pdf

Фази подачі заявки та доступне фінансування:

  • конкурс заявок (концептуальна записка) – міста, що відповідають критеріям участі, надають концептуальну записку з описом свого міста.
  • конкурс заявок (повна заявка) – з кожної країни обрано до п’яти міст, що подали концептуальну записку. Обрані заявники отримають до 1000 євро для підготовки своєї заявки.
  • розробка Стратегії розвитку культури – для підготовки Стратегії розвитку культури з кожної країни буде запрошено до трьох міст, які подали повну заявку. Обрані міста отримають грант у розмірі до 30 000 євро на створення своєї Стратегії.
  • реалізація – з кожної країні буде обрано одне місто, яке отримає грант у розмірі до 300 000 євро для реалізації своєї Стратегії розвитку культури.

Для участі у конкурсі заявникам необхідно зареєструватися та подати свої пропозиції через офіційний портал Goethe-Institute:

Платформа Goethe-Institut для подання заявок (GAP)

Наразі для першого етапу необхідно подати тільки концептуальну записку. Заявку можна заповнити англійською або українською.

 

Довідково:

«EU4Culture» фінансується Європейським Союзом та має бюджет у розмірі 7 850 000 євро. Проєкт реалізується Ґете-Інститутом (основний партнер), Данським Інститутом Культури, Чеськими Центрами та Французьким Інститутом у Грузії. Його реалізація розпочалася 1 січня 2021 року і триватиме до 31 грудня 2024 року.

 Для детальнішої інформації необхідно звертатися до Дар’ї Москалевич, координаторки проєкту «EU4Culture» за адресою:Daria.Moskalevych@goethe.de.

 

Детально: https://www.prostir.ua/?grants=hrantovyj-konkurs-dlya-nestolychnyh-mist