Інформаційний бюлетень
Дата: 30.05.2014

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №38, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: уточнення правил належної виробничої практики щодо активних речовин для лікарських засобів

На початку квітня ЄС проінформував СОТ про розробку Проекту регламенту Європейської комісії, який доповнює Директиву 2001/83/ЄС Європейського Парламенту та Ради у частині принципів та правил належної виробничої практики щодо активних речовин для лікарських засобів, призначених для людини. Термін подачі коментарів спливає 6 червня 2014 року. Ухвалення документу очікується у червні 2014 року.

2. Росія: зміни до технічного регламенту щодо безпеки харчових продуктів

Наприкінці квітня 2014 року Російська Федерація (РФ) проінформувала СОТ про розробку Проекту внесення змін до технічного регламенту Митного Союзу «Про безпеку харчових продуктів». Проект підготовлений з метою внесення змін з урахуванням пропозицій членів Митного Союзу та Єдиного економічного простору. Він спрямований на усунення протиріч у вимогах, встановлених технічним регламентом та загальними санітарно-епідеміологічними та гігієнічними вимогами до продукції, що підлягає санітарно-епідеміологічному нагляду (контролю), ухваленим Постановою Комісії Митного Союзу № 299 від 28 травня 2010р. Термін подачі коментарів спливає 17 червня 2014 року. Набуття чинності документу очікується через шість місяців з дати ухвалення документу Радою Євразійської економічної комісії.

3. США: розробка рекомендацій щодо маркування харчових алергенів та інших інгредієнтів

У другій половині квітня 2014 року США оприлюднили повідомлення про розробку Переліку рекомендацій Служби безпеки та контролю продуктів харчування (FSIS) щодо алергенів та інгредієнтів, які впливають на здоров’я людини. Термін подачі коментарів спливає 20 червня 2014 року.

Джерело