Підтримка діяльності Громадської антирейдерської платформи
Дата: 27.04.2021

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку АГРО, що реалізується компанією Кімонікс Інтернешнл, запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації проекту з підтримки діяльності Громадської антирейдерської платформи.

Проект АГРО планує надати субгрант відповідній та кваліфікованій українській неурядовій організації або бізнес асоціації для підтримки Громадської антирейдерської платформи у впровадженні заходів захисту ринку земель від рейдерства. Підтримка надаватиметься шляхом проведення моніторингу законодавства, конференцій, тренінгів, круглих столів та іншої консультаційної допомоги щодо протидії рейдерству.

Метою діяльності  є надання підтримки учасникам Громадської антирейдерської платформи, державним органам влади, правозахисним організаціям, асоціаціям, агровиробникам та місцевим громадам у здійснені захисту бізнесу, майна, майнових та інших прав сільськогосподарських мікро, малих та середніх підприємств (ММСП) від рейдерських захоплень, що відбуваються внаслідок неналежного оформлення прав; низького рівня обізнаності та правової культури правоволодільців; недосконалості нормативно-правового регулювання, інституціональної системи управління та правозастосовних практик; здійснення незаконних реєстраційних дій в державних реєстрах та кадастрах.

Діяльність в рамках субгранту повинна сприяти та забезпечити досягнення, як мінімум, таких результатів: 

  1. Надати рекомендації для Уряду, громад та бізнесу щодо протидії аграрному рейдерству та захисту майна і майнових прав в умовах відкриття ринку сільськогосподарських земель.
  2. Розробити пропозиції щодо законодавчих, інституціональних та громадських бар’єрів з протидії рейдерству та відновлення порушених прав.
  3. Розробити рекомендації щодо подальшого розвитку кадастрово-реєстраційних систем, внесок у наповнення та взаємодію кадастрів та реєстрів, зміцнення довіри до державної земельної політики.
  4. Організація національних та регіональних конференцій, круглих столів, тренінгів, спрямованих на підвищення антирейдерської кваліфікації місцевих фермерів, землевпорядників, реєстраторів, нотаріусів, правозахисників, працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та журналістів,
  5. Формувати позитивне ставлення суспільства до земельної реформи та нульову толерантність до проявів корупції та рейдерства, підвищувати рівень правової культури.
  6. Комунікація з органами влади, центральними і місцевими ЗМІ з питань протидії рейдерству.
  7. Підвищувати увагу органів влади та професійної спільноти до захисту майна та майнових прав і інтересів вразливих верств сільського населення, дрібних агровирорбників.
  8. Надавати ММСП, асоціаціям та громадам практичних рекомендацій щодо запобігання новим випадкам рейдерства.

Проект АГРО проведе передзаявочний on-line семінар з 12.00 до 13.30 за місцевим часом 29 квітня 2021 р. Цей семінар дозволить зацікавленим заявникам задати питання і отримати роз’яснення щодо заповнення аплікаційної форми. Зацікавлені заявники повинні підтвердити свою участь, надіславши ім’я учасника, назву організації, електронну адресу учасника та його номер телефону не пізніше 18:00 за місцевим часом  28 квітня 2021 р. на адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на RFA № 31.

Заявки (технічну пропозицію, бюджет і супровідні документи) необхідно подавати в електронному форматі на agro.subawards@chemonics.com з посиланням наRFA № 31 не пізніше 18:00 за місцевим часом 24 травня 2021 р. 

Ознайомитися з детальним описом субгранту.

Завантажити додатки.

Детально https://www.prostir.ua/?grants=pidtrymka-diyalnosti-hromadskoji-antyrejderskoji-platformy