В Україні шукають інновації від природи, що вирішують проблему відходів
Дата: 19.03.2021

ПРООН та Інститут біомімікрії (США) оголосили в Україні конкурс для пошуку ідей, натхненних природними системами і організмами, що вирішують проблему відходів.

Участь у ньому можуть взяти інженери, дизайнери, винахідники, студенти, а також усі, хто зацікавлений у вирішенні проблем людства за допомогою рішень, підказаних природою (біомімікрія).

Тема конкурсу – Дизайн Без Відходів! Design Out Waste!

За статистичними даними, щороку в Україні утворюється в середньому понад 15 млн тонн відходів. Одна людина продукує приблизно 0,93 кг сміття щодня. Майже 95% відходів потрапляють на сміттєзвалища, де отруюють довкілля.

Частиною цьогорічного конкурсу є безкоштовний короткий експериментальний онлайн-курс. У кожного потенційного учасника буде можливість дізнатися більше про біомімікрію. Курс триватиме чотири тижні (у квітні 2021 р.) і включатиме чотири вебінари з сесіями запитань та відповідей.

До конкурсу запрошуються як команди, так і окремі учасники. Щоб зареєструвати свою ідею та взяти участь у національному відборі, потрібно заповнити анкетуза посиланням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpb6v-gTgZ5sF0PCOtRpv3KKQdxoCzy8k5xBswjML_V4QW3Q/viewform.

Дедлайн: до 16.05.21.

Переможці національного конкурсу матимуть можливість масштабувати свій винахід і знайти міжнародних партнерів через мережу 60 офісів Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН.

Відібрані на міжнародному рівні кандидати зможуть відвідати стартап-майданчик Інституту біомімікрії (США).

 

Довідково: біомімікрія - це нова наука, що описує процес вивчення та імітації стратегій, які спостерігаються в природі, для застосування їх у вирішенні проблем людства. По суті, природа вже знайшла рішення всіх викликів, з якими ми стикаємось. Наприклад, у природі немає «відходів». Будь-що в природі – це поживна речовина, яка постійно використовується повторно. «Відходи» одних – це притулок або їжа інших. Імітація цих природних конструкцій та процесів може допомогти людству рухатись до проєктування суспільства, яке стабільно використовує та підтримує енергію, відкидає токсини, повторно використовує матеріал тощо.

Детально https://www.prostir.ua/?grants=v-ukrajini-shukayut-innovatsiji-vid-pryrody-scho-vyrishuyut-problemu-vidhodiv