Візит Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Бельгія в Україні до Чернігівщини
Дата: 15.05.2014

      14050114 травня керівництво Чернігівської області у складі голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, голови обласної ради Миколи Звєрєва та Чернігівського міського голови Олександра Соколова зустрілося з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Яною Зікмундовою.

       Під час зустрічі сторони обговорили найбільш важливі аспекти суспільно-політичної ситуації в Україні та в області, а також перспективи українсько-бельгійського співробітництва в соціально-економічній та культурній сфері.

     Голова облдержадміністрації ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгія в Україні з історією області, соціально-економічним, інвестиційним та культурним потенціалом Чернігівщини.

Голова обласної ради у своєму виступі зупинився на  концепції реформування місцевого самоврядування регіону, зазначивши, що на даному етапі досвід, організаційна і технічна підтримка, а також методична і консультаційна допомога від Королівства Бельгія буде для області дуже доречною.140504

 

За словами Яни Зікмундової, країни Євросоюзу надзвичайно цікавлять величезні потужності України в аграрному секторі. Враховуючи те, що Чернігівська область має неабиякий сільськогосподарський потенціал, вона має великі шанси збільшити частку експорту своєї продукції за кордон при покращенні загального бізнес-клімату в країні.

«Я сподіваюся, Бельгія матиме тісні зв’язки з регіоном», - наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні.

 

 140502

Довідка. 

mapБельгія – перспективний партнер Чернігівщини. Зовнішньоекономічний товарообіг нашого регіону з Бельгією в 2013 році склав майже 9,9 млн. дол. США.

За результатами січня-лютого 2014 року він становив майже 1 млн.дол.США.

Найважливішими статтями експорту були зернові та олійні культури, текстильний одяг, тютюн та його замінники.

У свою чергу, підприємці Чернігівщини закуповували пластмаси та полімерні матеріали, дубильні екстракти, електричні машини, вироби з деревини.

За рахунок бельгійських інвестицій впроваджено високі технології випуску продукції у пивоварній промисловості, на Чернігівському відділенні ПАТ «САН ІнБев Україна» у м. Чернігові модернізовано обладнання, встановлено нові лінії, збудовано очисні споруди.

Перспективними також є розвиток співробітництва у сфері туризму між Україною та Бельгією, ініціювання двосторонніх обмінів туристичними групами, співпраця між органами виконавчої влади в туристичній галузі та іншими організаціями, які займаються туристичною діяльністю.