Відеоконференція з питань розвитку українсько-латвійського співробітництва
Дата: 11.03.2021

10 березня заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко взяв участь у відеоконференції з питань розвитку українсько-латвійського співробітництва. Даний захід організовано Посольством України в Латвійській Республіці з метою поглиблення міжрегіонального співробітництва, зокрема між містами-побратимами України та Латвії.

У відеоконференції взяли участь Посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко та Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. Також учасниками заходу стали представник Агентства інвестицій та розвитку Латвії (LIAA) в Україні, керівник групи депутатів Саейму (Парламент) Латвії з розвитку співпраці з Верховною Радою України, голова Асоціації великих міст Латвії, а також представники міст-побратимів України та Латвії.

Зокрема, до конференції долучились представники Києва, Івано-Франківська, Львова, Харкова, Чернігова, Броварів, Трускавця, Миргороду, Новоград-Волинська та ін.

На зустрічі обговорювалися питання щодо активізації співпраці між латвійськими та українськими містами, зокрема в економічній, освітній та культурній сферах та сфері управління самоврядуваннями.

Міста Чернігівської області також мають побратимів серед латвійських міст: Чернігів з 2007 року співпрацює з Огре, а Ніжин з 2016 року  – з Прейлі.

Під час заходу була озвучена пропозиція щодо проведення на Чернігівщині бізнес-форуму для представників українського та латвійського бізнесу. Даний захід має посприяти розширенню економічних зв’язків.

До відома

Зовнішній товарообіг підприємств Чернігівщини з латвійськими партнерами за результатами 2020 року становив 22,8 млн. дол. США.
При цьому, експорт товарів збільшився на 20,1% до минулого року та становив 20,1 млн. дол.США, формуючи 2,3% загального експорту. Імпорт товарів зріс у 1,7 раза і становив 2,7 млн.дол.США. Сальдо зовнішньоторговельного балансу позитивне в розмірі 17,4 млн.дол.США.

2021_03_10_savchenko_latviyci_6

Джерело