Конкурс для громад
Дата: 03.02.2021

Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України в партнерстві з Державним історико-культурним заповідником міста Острогаза підтримки Українського  культурного фонду оголошують конкурс  на залучення громад до проєкту “Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє”.

Зазначений проєкт відноситься до серії проєктів «Культурний розвиток громад» розпочатої у 2019 році. Ідея проєкту полягає у розробці методології маркування туристично-привабливих об’єктів  малими пластичними формами та об’єднання їх в один креативний простір.

Проєкт спрямований на розвиток туризму у громадах з центрами у малих містах – одного із пріоритетних напрямів диверсифікації економіки громад. Кожне мале місто, селище України має свою унікальну історико-культурну спадщину, яка може стати конкурентною перевагою у розвитку. Виявити цю перевагу, творчо оформити, розробити дизайн пропозицій для туриста – важливі завдання, які громади, відібрані для участі, зможуть реалізувати у проєкті. 

До участі в конкурсі запрошуються громади з центрами у малих містах з чисельністю населення  до 50 тис. осіб.

Дедлайн подачі заявок  10 лютого 2021.

Оголошення результатів конкурсного відбору  –  20 лютого 2021. 

До участі в проєкті будуть відібрані щонайменше п’ять малих міст України, які продемонструють історичну цінність свого міста, наявність мінімум 15 туристично-привабливих локацій, пов’язаних з місцевими легендами та оповідями, зацікавленість міської ради працювати з організаторами заради сприяння міжкультурного діалогу та підтримки культурного розмаїття. 

Детальніше про умови участі у конкурсі та критерії відбору

Аплікаційна форма для участі в конкурсі 

 Запитання можна поставити в письмовому вигляді на пошту info.assogu@ukr.net  або за телефонами: +380679570121; +380973542002; + 380675004553.

Детально https://www.prostir.ua/?grants=kulturna-interventsiya-v-mynule-zarady-podorozhi-v-majbutnje-konkurs-dlya-hromad