Village international de la gastronomie
Дата: 16.01.2021

parisfoodУкраїнські виробники харчових продуктів запрошуються взяти участь у Міжнародному фестивалі гастрономії (Village international de la gastronomie), що проходитиме 3-6 червня 2021 року під егідою Президента Франції Емануеля Макрона у м. Париж.

Village international de la gastronomie започатковано у 2016 році як міжнародний майданчик для промоції національних гастрономічних продуктів, автентичної кулінарії, популяризації культур і традицій країн різних куточків світу, організації зустрічей та налагодження контактів між професіоналами - виробниками харчових продуктів різних країн.

Фестиваль є масштабною міжнародною подією, яка об’єднує дипломатів, широку громадськість, професіоналів, товаровиробників та журналістів. Щорічно захід відвідує близько 40 тис. людей. Участь у Фестивалі - 170 держав світу - дозволяє створити мережу контактів національних товаровиробників та потенційних партнерів для налагодження експорту не тільки до Франції, а й до інших країн світу. Широке медійне висвітлення, яке включає провідні іноземні та французькі радіо- та телеканали (Radio France, France Télévisions, Le Figaro, TV5 Monde, Food & Sens, Sortir à Paris, Le Point тощо), підтримує постійний інтерес публіки та створює сприятливі умови для презентації та просування іноземних продуктів.

У рамках зазначеного заходу, який цьогоріч проходитиме у паризькому Саду Тюільрі, також передбачено проведення Міжнародного фестивалю кулінарної книги (Paris Cookbook Fair), міжнародного конкурсу кулінарної книги «Gourmand Awards», круглих столів з різних тематик (від презентації держави, її туристичного потенціалу до обговорення гастрономічних смаків та автентичних продуктів країн тощо), соціальної ініціативи - Конгрес стійкого забезпечення харчовими продуктами з метою об’єднання компаній та інституцій, які опікуються проблемою стійкого розвитку, національних концертів, майстер-класів, кулінарних шоу, дефіле з етнічними мотивами тощо.

Для участі у заході необхідно подати заявку на оренду стенду та здійснити передоплату - 50% від суми оренди до кінця березня 2021 року. Організатори передбачили два види стендів – 9 м² (3 000 євро) або 25 м² (8 400 євро), їх кількість залежатиме від потреб експонентів.  З інформацію щодо попередніх аналогічних заходів можна ознайомитись на веб-сторінці організаторів: https://en.agora-expo.com/.

Крім оренди стенду, кошторис витрат участі у Фестивалі передбачає оренду меблів залежно від потреб експонента, оформлення стенду, транспортних витрат на перевезення товарів для експозиції, а також, у разі потреби, проїзд/проживання/добові представників компанії до м. Париж (з розрахунку на 6 діб). Участь в інших заходах Фестивалю є безкоштовною за умови відповідного контекстуального наповнення.

Посольство України у Французькій Республіці готове надати українським компаніям організаційне сприяння з метою представлення на Фестивалі українських продуктів та України, як сучасної країни з глибокими гастрономічними традиціями. Також важливим залишається представлення України єдиним загальноукраїнським національним стендом, в якому, як передбачається, будуть брати учать декілька товаровиробників, ресторацій тощо.

У разі виникнення додаткових питань, просимо звертатись до співробітників Посольства України у Франції:

  • Гуленко Вікторія Дмитрівна, радник з культурних питань, за номером телефону +33758013938 або електронною поштою viktoriia.gulenko@mfa.gov.ua;

  • Картавий Євгеній, перший секретар з економічних питань, за номером телефону +33605737479 або електронною поштою yevhenii.kartavyi@mfa.gov.ua;

Детальна інформація про захід, а також формуляр заявки на участь англійською мовою - за посиланням

Джерело