Вебінар щодо закупівельної діяльності установ системи ООН
Дата: 12.01.2021

630_360_1468693480-5832Постійне представництво України при ООН має намір спільно з Секретаріатом ООН провести у січні-лютому 2021 року вебінар щодо закупівельної діяльності спеціалізованих установ та агенцій системи ООН.

Система ООН, до якої входять агенції та спеціалізовані установи, здійснює закупівлі в середньому на 18 млрд. дол. США на рік.

На сьогодні українські підприємства вже надають послуги Секретаріату ООН. Зокрема, укладення українськими підприємствами минулого року контрактів на 97 млн. дол. США на послуги з авіаперевезень дозволило Україні обійняти сьому сходинку у закупівлях Секретаріату ООН, що забезпечують передусім потреби операцій ООН з підтримання миру.

Вказаний напрям співпраці з Секретаріатом ООН, авіаційна галузь, відповідає пріоритетам, визначеним Офісом з просування експорту України.

Разом з тим, потенціал можливостей українського бізнесу для забезпечення потреб ООН на сьогодні далеко не вичерпано. Україна має значний потенціал щодо компаній, які здатні постачати якісні товари і послуги за конкурентоспроможними цінами. Вказане в першу чергу стосується експорту продукції харчової та переробної галузі, що також є одним з визначених Урядом України пріоритетів.

Враховуючи вірогідні перспективи українських підприємств у сфері закупівель ООН, українські бізнес-асоціації, підприємства-виробники та експортери харчової продукції запрошуються до участі у вебінарі з метою отримання інформації щодо закупівель ООН, що сприятиме розширенню можливостей українського бізнесу для експорту своєї продукції. У разі необхідності в учасників також буде можливість отримати індивідуальні консультації за певними напрямами закупівель.

Контактна особа Постпредставництва України при ООН: радник Ірина Ярош, email: iryna.yarosh@mfa.gov.ua, моб. +1{917)679-4751 (WhatsApp, Signal).

Джерело