Про поглиблення співробітництва з Пакистаном
Дата: 21.12.2020

4e1b90cb-4870-744b17 грудня відбулася зустріч Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноелем Ізраелем Хохаром. Сторони висловили зацікавленість у активізації взаємовигідного співробітництва у питаннях економіки, торгівлі та інвестицій.

«За 9 місяців 2020 року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Пакистаном склав $237,5 млн, що у 2,3 рази більше ніж за весь минулий рік. Однак, потенціал нашої співпраці використовується не повністю. Україна готова до розширення експорту сільгосппродукції на ринок Пакистану, також перспективним є реалізація проектів у сфері будівництва та в агропромисловому комплексі», - зазначив Міністр Ігор Петрашко.

Міністр також зауважив, що українські компанії з унікальним промисловим комплексом можуть брати участь у масштабних проектах в Пакистані, зокрема, у будівництві Китайсько-Пакистанського економічного коридору (КПЕК). Це відкриє унікальну можливість виходу на ринок інфраструктурних та енергетичних проєктів в рамках КПЕК.

Також сторони обговорили можливість проведення Першого засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва, відновлення діяльності Українсько-Пакистанської ділової ради та проведення спільних бізнес-місій.

Джерело