Посол ФРН відвідала Чернігівщину
Дата: 21.12.2020

18 грудня з робочим візитом Чернігівщину відвідала Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен. Пані Посол зустрілася з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Анною Коваленко. 

Також у зустрічі взяли участь директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Олександра Хомик, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, заступник директора Департаменту-начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Юлія Федосенко.

Сторони обговорили перспективи та шляхи розширення економічної та культурної співпраці між Чернігівщиною та Республікою Німеччиною. Анна Коваленко окреслила стратегічні для області напрямки для співробітництва. Це - впровадження енергоефективних заходів, розвиток громад, туристичних об’єктів, залучення європейських інвестицій, підтримка експортерів, які переорієнтовуються на європейські ринки тощо.

В рамках зустрічі пані Фельдгузен було презентовано економічний та інвестиційний потенціал Чернігівської області. 

Голова ОДА також зауважила, що Німеччина має цінний досвід у впровадженні реформ, адаптації економіки та допомозі у підготовці кадрів відповідно до стандартів ЄС. 

Анна Коваленко подякувала німецькій стороні за допомогу, яка надається Чернігівщині у цей непростий для всього світу час, а також за підтримку в реалізації ряду важливих для регіону проєктів. І висловила сподівання на подальший розвиток та поглиблення двостороннього співробітництва. Зі свого боку Анка Фельдгузен також висловила зацікавленість у продовженні та розширенні співпраці.

Також в рамках свого візиту пані Посол передала 407-му військовому госпіталю в Чернігові новий комп'ютерний томограф та ознайомилася з роботою зазначеного закладу.  

2020_12_18_posol_germany___kovalenko_13_2020_12_18_posol_germany___kovalenko_6_2020_12_18_posol_germany___kovalenko_21_

За матеріалами облдержадміністрації