Семінар щодо доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС
Дата: 30.04.2014

      28 квітня в конференц-залі Чернігівського центру  перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся семінар щодо доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС в рамках автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

    Відповідний захід організовано Міністерством економічного розвитку та торгівлі України за підтримки Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації на виконання доручення Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. стосовно активізації інформування суспільства про мету, зміст та складові Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.77

В рамках семінару обговорювалися питання про відкриття європейського ринку для українських товарів, зокрема, начальник управління зовнішніх зносин та торгівлі Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Віктор Власенко розповів про поточний стан торговельно-економічного співробітництва Чернігівщини з країнами-членами Європейського Союзу.

78Олександра Нечипоренко, представник Міністерства економічного розвитку України, виступила з презентацією про автономні торговельні преференції для України з боку ЄС.

   

 dscn1352Олександр Романовський, представник  Міністерства аграрної політики України, доповів про можливості експорту української сільськогосподарської продукції до країн ЄС в рамках преференцій.

          79Костянтин Іванов, президент  Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, зупинився на практичних аспектах та підтримці бізнесу з боку ТПП України в рамках застосування автономних преференцій.

     Активну участь в обговоренні питань прийняли представники ведучих підприємства області: ЧМП "ВИМАЛ", ПрАТ "Чернігівський механічний завод", ПАТ «ПК «Ясен», ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ», ПрАТ "ТЕРА", а також представники Чернігівської митниці Міндоходів,  Чернігівської регіональної ТПП.

 

 

dscn1355

dscn1330

dscn1332

dscn1354