Конкурс «Голос громади в місцевому самоврядуванні»
Дата: 02.12.2020

Організація Global Communities запрошує кваліфіковані організації, що мають досвід залучення громадськості, мобілізації громад і молоді, а також розбудови спроможностей організацій громадянського суспільства подавати заявки на конкурс «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за програмою міжнародної технічної допомоги «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Подавати заявки мають право такі заявники: організації громадянського суспільства, спроможні надавати  територіальним громадам технічну, експерту й консалтингову підтримку у зміцненні участі громадян і їх залученні до ухвалення рішень на місцевому рівні. Усі заявники мають бути юридичними особами приватного права та мати статус неприбуткових згідно з чинним законодавством України. Організації-переможці повинні будуть працювати на території Запорізької, Чернівецької та Чернігівської областей. Урядові та напівдержавні структури, комерційні організації не мають права подавати заявок на одержання коштів за цим грантом.

Global Communities планує надати 3 (три) субгранти: 1 (один) субгрант від $50000 до $129000 для Чернівецької області (10 територіальних громад); 1 (один)  субгрант  від $50000 до $129000 для Чернігівської області (10 територіальних громад) та 1 (один) субгрант на суму від $50000 до $90000 Запорізької області (5 територіальних громад) строком до 13 місяців. Підписання грантових угод планується не раніше 1 березня 2021 року.

Беручи участь у програмі DOBRE, регіональні організації громадянського суспільства отримають нагоду посилити власну організаційну спроможність, доступ до кращих міжнародних практик залучення громадян та громадського контролю, включно з опрацюванням методик, розроблених Global Communities: конструктивна оцінка спроможності (Appreciative Review of Capacity (ARC)), індекс спроможності місцевої влади (Рarticipatory Municipal Capacity Index (PMCI)), можливості професійного розвитку та налагодження контактів для персоналу, фінансову підтримку для виконання своєї місії.

DOBRE заохочує локальний підхід до виконання проектів: проектна діяльність повинна відповідати потребам та особливостям кожної окремої громади, переважна більшість заходів повинна проводитися на території громад, як в адміністративних центрах таких громад, так і в інших населених пунктах, що входять до складу громади. 

Пропозиції необхідно надсилати до 12:00 за місцевим часом 11 січня 2021 на адресу dobreprocurement@globalcommunities.org  та обов’язково вказувати номер запрошення до подання заявок RFA-CE-2020-11-27 та назву вашої організації. 

Усі запитання або запити про надання інформації слід надсилати до 18:00 годин 16 грудня 2020 року  на ім'я Олени Ємельяненко електронною поштою на адресуoyemelyanenko@globalcommunities.org та обов’язково ставити до копії електронну адресу rsvavolya@globalcommunities.org.

Також необхідно якомога раніше повідомити Global Communities електронним листом на адресуoyemelyanenko@globalcommunities.orgпро свій намір подати заявку, щоб дати змогу запланувати та організувати інформаційну настановчу он-лайн зустріч на 15 грудня 2020 р. та спрогнозувати кількість заявок, які необхідно буде оцінити.

Деталі конкурсу та форми для заповнення знаходяться в додатках:

RFA RCSO UKR_RFA-CE-2020-11-27

Додаток 1. Технічна заявка_Тechnical-Proposal_UKR_1_RFA-CE-2020-11-27

Додаток 2.1. Бюджет Budget_sample RFA-CE-2020-11-27

Додаток 2.2. Budget Narrative_Нотатки до бюджету RFA-CE-2020-11-27

Додаток 3. PAFR DOBRE Subaward $50000 or more_Ukr_Nov 2020 RFA-CE-2020-11-27

Детально https://www.prostir.ua/?grants=konkurs-holos-hromady-v-mistsevomu-samovryaduvanni