Інформаційний бюлетень
Дата: 22.04.2014

528-mПредставляємо до Вашої уваги випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №36, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: зміни вимог до надання інформації про вміст глютену у продуктах харчування

У другій половині березня 2014 року ЄС оприлюднив повідомлення про розробку Проекту Регламенту Європейської Комісії щодо вимог до надання інформації споживачам про відсутність або знижений вміст глютену в продуктах харчування. Термін подачі коментарів спливає 25 травня 2014 року. Ухвалення документу очікується в червні 2014 року.  

2. Росія: розробка регламенту щодо обмеження використання небезпечних речовин в електротехнічних і радіоелектронних пристроях

У другій половині березня 2014 року Росія повідомила СОТ про розробку Проекту технічного регламенту Митного Союзу «Про обмеження використання небезпечних речовин в електротехнічних і радіоелектронних пристроях". Документ встановлює вимоги до обмеження використання небезпечних речовин в електротехнічних та радіоелектронних пристроях з метою захисту життя та охорони здоров‘я населення, а також попередження дій, що вводять в оману споживачів такої продукції. Термін подачі коментарів спливає 20 травня 2014 року. Дата набуття чинності документу – не пізніше ніж через 180 днів після ухвалення технічного регламенту, але не раніше 15 лютого 2015 року.

3. Росія: розробка проекту регламенту щодо вимог до енергетичної ефективності електричних енергоспоживаючих пристроїв

У другій половині березня 2014 року Росія оприлюднила повідомлення про розробку проекту технічного регламенту щодо вимог до енергетичної ефективності електричних енергоспоживаючих пристроїв. Проект встановлює вимоги до енергетичної ефективності енергоспоживаючих пристроїв, спрямовані на забезпечення охорони навколишнього середовища, ефективності використання енергії та збереження ресурсів, а також попередження дій, що вводять в оману споживачів (користувачів) таких пристроїв на митній території Митного Союзу (МС). Термін подачі коментарів спливає 20 травня 2014 року. Дату набуття чинності документу – не пізніше ніж через 180 днів після ухвалення технічного регламенту.

Джерело