Офіси євроінтеграції відкриються ще у трьох областях України
Дата: 22.10.2020

b96df754-c266-42c5-a0d6-de7626293109_cx0_cy9_cw0_mw1024_mh1024_s-300x22521 жовтня Уряд схвалив розпорядження, яким дає старт створенню нових регіональних офісів з євроінтеграції у Дніпропетровській, Полтавській та Хмельницькій областях. Координатором проекту призначено Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.

«Уряд робить фокус на децентралізації євроінтеграції, щоб кожен міг скористатися перевагами зближення України з ЄС та отримувати більше інформації про євроінтеграцію України у своєму регіоні. Місцеві офіси працюватимуть як інформаційно-координаційні хаби, де буде налагоджена більш тісна співпраця між місцевими органами влади, громадянами та бізнесом. Ми вже запустили перший такий проект у Херсонській області, і сьогоднішнє рішення Уряду дозволяє масштабувати цей процес на інші регіони», – зазначила Ольга Стефанішина.

Серед іншого регіональні офіси з євроінтеграції працюватимуть над культурними та освітніми проектами; поширенням знань про європейський курс України серед школярів та студентів; допомагатимуть місцевому бізнесу для виходу на європейські ринки; налагоджуватимуть комунікацію з іноземними інвесторами для залучення інвестицій у регіони.

Джерело