Дмитро Кулеба: Наша мета — відкрити можливості Алжиру для українського бізнесу
Дата: 15.10.2020

5df2925382dbf268016866Про це у вівторок, 13 жовтня, заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови із главою зовнішньополітичного відомства Алжиру Сабрі Букадумом.

“У рамках оновленого бачення розвитку відносин України з Африканським континентом ми поставили собі за мету відкрити можливості Алжиру для українського бізнесу”, - зазначив український Міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що неприпустимою є ситуація, коли з важливими країнами регіону, зокрема Алжиром, який за підсумками 2019 року став другим найбільшим торговельним партнером України в Африці, не відбуваються активні двосторонні контакти на політичному рівні.

Співрозмовники домовилися про проведення наступного місяця другого раунду політичних консультацій між МЗС України та Алжиру, в рамках якого відбудеться предметне обговорення широкого спектра питань двосторонніх взаємин: від підтримки суверенітету та територіальної цілісності України на міжнародній арені до розвитку співпраці в сферах промисловості, освіти та туризму.

“У рамках політичних консультацій Україна та Алжир планують підписати угоду про створення Спільної міжурядової комісії з питань двостороннього співробітництва як ефективного інструменту просування торгівлі та інвестицій, а також провести бізнес-форум за участі провідних українських та алжирських компаній”, - повідомив Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба запросив Сабрі Букадума відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час.

Довідково

У 2019 р. загальний обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Алжиром досяг рекордного для двосторонніх відносин показника - 614,4 млн дол. США. За підсумками минулого року, Алжир став другим після Єгипту найбільшим торговельним партнером України в Африці.

Консультації між зовнішньополітичними відомствами двох країн не проводилися з 1993 року, а останній візит на рівні глав МЗС відбувся у 2002 році.

Джерело