В Європарламенті відбулися слухання щодо імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною
Дата: 13.10.2020

13600612 жовтня під час засідання Комітету Європейського Парламенту із закордонних справ відбулися слухання щодо імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. 

Голова Комітету Європарламенту Девід МакАлістер наголосив: «Україна залишається одним із ключових стратегічних партнерів ЄС у рамках Східного сусідства. Важливість нашого партнерства підтверджується розміром пакетів солідарності та допомоги, які Європейський Союз надав Україні для того, щоб ця країна могла впоратися із викликами пандемії. Європейський Парламент завжди вітав європейські прагнення України та неодноразово виступав за більш тісну та амбіційну співпрацю».

Він також зазначив, що Україна значно просунулась у проведенні реформ за останні кілька років і закликав надалі активно рухатись у напрямку виконання Угоди про асоціацію. 

«Такий звіт – це можливість показати нашим українським друзям, що ми уважно стежимо за всіма подіями в їхній країні і будемо продовжувати це робити і надалі, – додав Девід МакАлістер. – Зокрема, що стосується деолігархізації, реформи судової системи, децентралізації, а також боротьби з корупцією, яка не може бути успішною за відсутності твердого зобов'язання забезпечити незалежність судової влади та правоохоронних установ».

Звіт щодо імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною має бути затверджений голосуванням у в рамках Комітету закордонних справ Європарламенту 9 листопада та винесений на розгляд пленарного засідання Європейського парламенту у грудні цього року.

Джерело