Ольга Стефанішина: Щороку українські регіони впроваджують дедалі більше стандартів ЄС
Дата: 28.09.2020

000000image_3846t6yt65yty25 вересня Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина взяла участь в онлайн-презентації дослідження «Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей», яке підготував Центр «Нова Європа».

Віце-прем’єр-міністр наголосила, що завдяки євроінтеграційним реформам Україна стає більш привабливою для інвесторів. За даними дослідження, у 20 областях України частка інвестицій із країн Європейського Союзу від загального обсягу прямих іноземних інвестицій перевищує 70%.

«Таке дослідження вкотре показує, що євроінтеграція спрямована на дуже прикладні речі. Вже зараз українці отримують цілком конкретні переваги від запровадження європейських стандартів», – зазначила Ольга Стефанішина. – На побутовому рівні це проявляється як відремонтовані дороги, якісна інфраструктура, доступніші адміністративні послуги тощо».

Віце-прем’єр-міністр висловила подяку Центру «Нова Європа» за таке дослідження, адже це важливий зворотній зв’язок для Уряду щодо того, як євроінтеграція відбувається на рівні окремих областей. Вона також наголосила, що така ґрунтовна оцінка дає можливість зрозуміти, в яких регіонах є здобутки, а де необхідно посилити євроінтеграційні процеси задля комфорту українців та відчуття позитивних змін.

З іншого боку, Ольга Стефанішина висловила занепокоєння, що дуже часто мешканці того чи іншого регіону не пов'язують зміни, що відбуваються на місцях, з європейським курсом країни.

«Донесення достовірної інформації про вигоди європейської інтеграції України до громадянського суспільства та експертної спільноти пришвидшить наш рух у напрямку до членства в ЄС, – наголосила Ольга Стефанішина. – Задля цього ми плануємо масштабувати ініціативи, пов’язані зі створенням регіональних офісів з євроінтеграції, перший такий офіс найближчим часом буде відкритий в Херсоні».

Повне дослідження «Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей» можна завантажити за посиланням.

Джерело