Посейдонія-2014
Дата: 14.04.2014

        gПосольство України в Грецькій Республіці запрошує українські компанії взяти участь у черговій виставці Посейдонія 2014, яка відбудеться 2-6 червня 2014 року в м.Афіни (http://www.posidonia-events.com).

         Посейдонія організовується під егідою Міністерства судноплавства, морських справ і Егейського моря Грецької Республіки, муніципалітету міста Пірей, Грецької палати судноплавства, Союзу грецьких судновласників, Грецького комітету з співробітництва судновласників, Асоціації Грецьких судновласників і Асоціації компаній з пасажирського судноплавства.

     У рамках вказаного заходу планується проведення тематичних семінарів, які слугують додатковим інструментом для встановлення ділових контактів.

        Конференції та семінари - Posidonia 2014

      Так, у 2012р. виставку відвідало 18 547 підприємців з 92 країн світу, було представлено 20 національних павільйонів та 1870 стендів окремих компаній-експонентів (стандартний розмір виставкової секції 12-30 кв.м, існує три типи стендів, що замовляються у організаторів за додаткову оплату).

      На виставці розмістилося 20 національних павільйонів таких країн: Багамські Острови, Беліз, Бразилія, Кайманові острови, Китай, Кіпр, Данія, Японія, Республіка Корея, Ліберія, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Панама, Румунія, Сінгапур, Швеція, Туреччина, Великобританія і США.u1

      Інформаційні матеріали щодо представленості виробничих секторів, пов'язаних з морегосподарством, та представників бізнес-кластерів, які відвідали Посейдонію – 2012.

       Участь українських профільних компаній у виставці Посейдонія-2014 - в рамках якої можна було провести презентацію українського потенціалу у сферах суднобудування та судноремонту - значною мірою сприяла б активізації двостороннього співробітництва і в інших споріднених галузях.

       У разі участі українських компаній в Посейдонії - 2014, Греко-українська палата (м. Афіни) та Греко-українська ТПП в м. Салоніки висловили свою готовність організувати проведення бізнес-форумів для українських компаній (у разі представленості) за участю грецьких судновласників та підприємців з метою сприяння розвитку українсько-грецького співробітництва.

        До відома

       u3Міжнародна виставка Посейдонія вперше відбулася в 1969 році і проводиться кожні два роки.

  Посейдонія служить не тільки мостом між суднобудівними компаніями та грецькими судновласниками, які володіють флотом чисельністю понад 4000 суден у всьому світі, а й виступає платформою, де міжнародні судновласники ознайомлюються з останньою інформацією щодо перевезення вантажів та пропонує прямий доступ до всього діапазону послуг, доступних на ринку міжнародних перевезень.

      Виставка Посейдонія уклала угоди з міжнародними торговими агентами в США, Великобританії та Гонконгу, які працюють в UВМ (США), Sеаtradе СоmmunicationsLtd. у Великобританії та UВМ Аsіа Ltd. у Гонконзі.

    Прем'єр-міністр Греції традиційно відкриває виставку в присутності глав держав основних судноплавних націй, міністрів закордонних справ, комісарів ЄС, генеральних секретарів міжнародних організацій, глав міжнародних асоціацій і організацій та провідних діячів світу в сферах транспортування, торгівлі та фінансів.

     У 2006 році Посейдонія була вперше удостоєна сертифікату торгової ярмарки США та є єдиною виставкою в Греція, яка удостоєна цього статусу.u4

      Протягом часу проведення виставки Посейдонія відбувається ряд мережевих подій серед яких перегони з вітрильного спорту за право отримання Кубку Посейдонія в затоці Фалірон у Піреї, одноденний футбольний турнір судноплавних компаній, а також турнір з гольфу, який нещодавно був доданий до зазначених спортивних події.

    yФорум з морського туризму Посейдонія швидко зарекомендував себе як провідна бізнес-платформа для глобальної крейсерської та яхтової індустрії під час проведення якого беруть участь представники урядів, туристичних організацій, регулюючі органи і порти на усіх напрямках Середземномор'я і Причорномор'я. Більше ніж 650 учасників і 32 експонентів з 25 країн брали участь у дводенному діалозі під час 2-го Форуму з морського туризму Посейдонія в 2013 році. Третій Форум з морського туризму Посейдонія запланований на травень 2015 року.