Опитування для представників бізнесу щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС
Дата: 14.08.2020

iconka2Продовжуються консультації Уряду з бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Запрошуємо надсилати пропозиції зацікавлених українських компаній та бізнес асоціацій, на основі яких буде формуватися консолідована позиція української сторони на переговорах з Європейським Союзом. Анкету можна заповнити за посиланням.

Представники бізнесу також можуть надсилати свої пропозиції до групи радників при Офісі Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Email: dcfta@ubta.com.ua та/або nahornyak@kmu.gov.ua

Кінцева дата проведення опитування – 31 серпня.

Нагадаємо, під егідою Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної розпочато процес консультацій з українським бізнесом щодо очікуваних параметрів оновлення Угоди про асоціацію.

Довідково

Угода про асоціацію відкрила для українського бізнесу доступ до найбільшого ринку на європейському континенті. Завдяки цьому, сьогодні близько 42% всього товарообігу України припадає саме на ЄС. У 2021 році, відповідно до статті 481, Україна може розпочати оцінку ефективності виконання Угоди та ініціювати зміни до неї. Відповідний запит вже є в українського бізнесу, який прагне більш широко використовувати можливості Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС.

Джерело