В Уряді працюватиме новий координаційний механізм для євроінтеграції України
Дата: 10.08.2020

53315f6e7e033_image1Уряд ухвалив  протокольне рішення, яким ініціював створення координаційного механізму з питань європейської інтеграції України. Відповідне доручення Прем'єр-міністр Денис Шмигаль  озвучив під час чергового засідання Уряду. Очільник Уряду додав, що установче засідання слід провести до кінця серпня цього року.

"Інтеграція до ЄС і НАТО - це великий системний процес, який ми рухаємо щодня. Я надзвичайно вдячна Прем'єр-міністру за підтримку у питаннях координації цієї роботи. Новий механізм  дасть додатковий поштовх нашій спільній роботі  з профільними заступниками в міністерствах над імплементацією Угоди про асоціацію з ЄС. Важливо максимально синхронізувати наші зусилля для досягнення пріоритетів інтеграції України до ЄС та НАТО", - наголосила Ольга Стефанішина.

Віцепрем'єрка також переконана, що оновлення найближчим часом уже наявної дорожньої карти євроінтеграційних законопроектів та пріоритетних напрямків роботи у міністерствах є важливим сигналом для усіх залучених сторін.

"Певна, що "звірити годинники" завжди корисно, тож вдячна Прем'єр-міністру за принципову та чітку позицію в питаннях координації. Система моніторингу "Пульс Угоди", яка доступна онлайн,  є дієвим інструментом оцінки нашого руху у напрямку інтеграції до ЄС. Але тільки реальна жива координації дозволяє дійсно якісно прискорити роботу у кожній зі сфер ", - зазначила Ольга Стефанішина. 

Джерело