Конкурс партнерських соціально-економічних проєктів для протидії та зменшення впливу пандемії COVID-19
Дата: 06.08.2020

Міністерство розвитку громад та територій України виступає бенефіціаром проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилене партнерство для сталого розвитку – пілотний етап», що реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні за підтримки Уряду Королівства Швеція через Шведське агентство з міжнародного розвитку та співробітництва (SIDA).

В рамках реалізації зазначеного проєкту оголошено конкурс партнерських соціально-економічних проєктів для протидії та зменшення впливу пандемії COVID-19 на території України. До участі у конкурсі запрошуються неурядові та благодійні організації у партнерстві з бізнесом та/або владою, заявки яких направлені на пожвавлення та активізацію економічних ініціатив, що сприятимуть протидії та полегшенню наслідків пандемії коронавірусу в Україні.

Пріоритет буде надаватись ініціативам, які націлені на розширення економічних прав і можливостей жінок та задоволення потреб найбільш вразливого та постраждалого населення з обмеженими можливостями, людей похилого віку, сільського населення.

Заохочуватиметься тісна співпраця чи партнерство із соціальними службами, медичними закладами, бізнес-структурами, запропонованими в межах проєктів конкурсу. Такі проєкти не повинні включати витрати на закупівлю продуктів чи медикаментів, проте певний бюджет може бути закладений на покриття витрат, пов’язаних із транспортуванням та інших логістичних витрат.

Усі проєктні заходи мають здійснюватися у суворій відповідності до діючих на момент виконання проєкту правил карантину, усвідомлюючи всю відповідальність за їх порушення.

Заявки, надіслані від фізичних осіб, комерційних організацій, державних установ і організацій, органів місцевого самоврядування, профспілок, політичних партій, релігійних організацій, розглядатися не будуть.

Територія проведення конкурсу – 22 області України: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська,  Київська, Львівська, Миколаївська,  Одеська, Полтавська,  Рівненська,  Сумська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Харківська, Херсонська,  Хмельницька.

Тривалість запропонованих проєктів не має перевищувати шість місяців.

Заявники, від імені утвореного партнерства,  мають підтвердити співфінансування у розмірі 50% від загального бюджету проєкту. Сума наданого гранту буде варіюватися від 600 000,00 грн до 800 000,00 грн.

Відповідно до грантової угоди, організації-грантоотримувачу буде надано авансовий платіж у розмірі 80% на заплановану діяльність.

Фінальний транш у розмірі 20% буде надіслано організації-грантоотримувачу після звітування за проєктом, включаючи підтвердження усіх фінансових операцій.

Кошти, надані в межах конкурсу, можуть бути використані винятково для оплати:

  • праці персоналу організації та залучених експертів (не більше, ніж 15% від загального бюджету проєкту);
  • товарів, обладнання та послуг, необхідних для реалізації проєктної діяльності;
  • комунікаційних та інформаційних послуг;
  • консультаційних послуг, необхідних для досягнення проєктних цілей;
  • друкарських, типографських і копіювальних послуг;
  • витратних матеріалів і канцелярських товарів;
  • транспортних та інших витрат, пов’язаних із проєктною діяльність.

Неприйнятними є витрати, пов’язані із:

  • підготовкою проєктної пропозиції для участі в конкурсі;
  • сплатою боргів;
  • відшкодуванням витрат, пов’язаних із коливанням валютного курсу;
  • міжнародними відрядженнями;
  • орендою офісу та сплатою комунальних послуг.

В межах цього конкурсу не будуть підтримані пропозиції, які передбачають придбання харчових пакетів, одноразових акцій, скупчення людей, закупівлю ліків та/чи медикаментів, проте проєктні заходи можуть включати онлайн-заходи для надання допомоги у вирішенні соціально-економічних проблем на місцевому рівні під час та після карантинного періоду.

В межах цього конкурсу не підтримуватимуться заявки, що передбачають закупівлю товарів медичного призначення та засобів особистої гігієни (наприклад, медичні маски та антисептики), а також високовартісних товарів, включно із обладнанням. Винятком є закупівля у невеликій кількості засобів захисту для персоналу партнерства, що впроваджуватиме проєкт.

Організації, які подають проєктні пропозиції, повинні заповнити онлайн-форму (https://bit.ly/2VfSrsE), а також завантажити повний пакет документів в кінці форми. Заявку потрібно надіслати на електронну адресу: grants.ua@undp.org, вказавши тему листа: Заявка на конкурс «Посилене партнерство для сталого розвитку» (2020-2021). Партнерство може подати більше однієї заявки, але лише одна заявка від партнерства із найвищим балом буде підтримуватися в рамках проєкту.

Кінцевий термін подання заявок: 11 вересня 2020 року, до кінця доби.

Додатки:

 Детальна інформація: https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/projects/empowered-partnership-for-sustainable-development-program/partner-projects-contest.html