Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)
Дата: 16.06.2020

15 червня 2020 року Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) оголошено умови конкурсного відбору 25 об’єднаних територіальних громад для участі у Програмі USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Участь у Програмі DOBRE допоможе громадам ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки належному управлінню ресурсами, підвищенню якості надання комунальних послуг, стимулюванню місцевої економіки та посиленню залучення громадян.

У конкурсі можуть взяти участь громади Чернігівської, Чернівецької та Запорізької областей. Це мають бути громади, що вже завершили процес добровільного об’єднання та відповідають перспективному плану, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Протягом наступних декількох тижнів відбуватимуться онлайн-презентації для  громад, щоб презентувати Програму DOBRE та пояснити компоненти процесу подання заявки. Крім того, заплановано проведення окремихвебінарів для кожної області.

Перша онлайн презентація запланована на 22 червняСлідкуйте за додатковими оголошеннями!

Відбір буде проходити в два етапи. 

Перший етап включатиме оцінювання поданих громадами заявок.  Відбіркова комісія визначить список громад, що будуть запрошені до другого етапу. 

Другий етап буде включати два завдання:

1) проведення співбесід з ключовими представниками ОТГ (представники ОМС, громадського сектору, бізнес середовища) для визначення зацікавленості в реалізації програми та мотивацію.

2) виконання завдання щодо залучення громадян в громаді. 

Термін подання заявок - до 20.07.2020.

Заповнену заявку необхідно надіслати на електронну адресу DOBRE@globalcommunities.org, вказавши у темі листа «назва ОТГ заявка DOBRE», а також надіслати роздруковану і підписану заявку та всю підкріплюючу документацію поштою до офісу програми DOBRE не пізніше кінцевого терміну подання заявок: Програма DOBRE, вул. Ділова 5Б, 5-ий поверх, оф. № 510, Київ 03150.  Датою подання заявки вважатиметься дата поштового штемпеля. 

Питання приймаються у письмовому вигляді на електронну адресу DOBRE@globalcommunities.org  до 26 червня 2020.  Відповіді будуть надіслані письмово до 1 липня. Консультації також можна отримати у регіональних співробітників програми DOBRE:

Чернігівська область - Антоніна Колповська (akolpovska@globalcommunities.org),

Олег Процик, oprotsyk@globalcommunities.org

Детальна інформація та заявка для заповнення за посиланням https://uacrisis.org/uk/umovy-konkursnogo-vidboru-dlya-uchasti-u-programi-usaid-dobre