НАТО розгляне можливість надання додаткової підтримки Україні
Дата: 30.03.2020

630_360_1542646754-266Глава МЗС України провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Єнс Столтенберг повідомив, що союзники планують обговорити додаткову підтримку Україні у рамках Комплексного пакету допомоги.

Дмитро Кулеба з розумінням сприйняв рішення партнерів перенести на пізніші терміни засідання Північноатлантичної Ради НАТО за участі України та Грузії з огляду на складну епідеміологічну ситуацію в Європі та світі.

«Політика нового Уряду України щодо НАТО залишається абсолютно незмінною», - зазначив Міністр. Серед ключових короткотермінових пріоритетів двосторонньої взаємодії він відзначив: надання нашій державі статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО як додаткового інструмента поглиблення співробітництва у військовій сфері; відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні; оновлення Комплексного пакету допомоги НАТО для України.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо останніх деструктивних кроків РФ, зокрема про заборону володіти земельними ділянками на території тимчасово окупованого Криму не громадянам РФ. Було наголошено на тому, що такі дії є неприпустимими та грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, а також міжнародне гуманітарне право.

Джерело