Верховна Рада України ухвалила новий закон підтримки бізнесу під час карантину
Дата: 18.03.2020

bizpНародні депутати ухвалили Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19). 

Законопроєкт 3220 направлений на захист бізнесу від негативних наслідків у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Законом внесли наступні зміни до законодавства України:
- не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені  протягом  періоду з 1 березня  по 30  квітня  2020 року;
- встановлено мораторій на перевірки господарської діяльності суб'єктів органами нагляду (контролю), окрім групи з високим ступенем ризику, до 31 травня 2020 року. 
- встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок податковою службою з 18 березня по 18 травня 2020 року;
- не нараховується та не сплачується плата за землю у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року;
- об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Цей Закон дозволить зменшити негативні наслідки спаду економічної активності в країні від поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Джерело