Візит делегації Посольства Латвійської Республіки в Україні до Чернігівської області
Дата: 20.03.2014

      pr19 березня в м.Чернігів з офіційним візитом перебувала делегація Посольства Латвійської Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе.

Під час візиту представники Посольства зустрілися з керівництвом Чернігівської області, зокрема, з головою обласної державної адміністрації Володимиром Івашком, головою обласної ради Миколою Звєрєвим і Чернігівським міським головою Олександром Соколовим та обговорили поточну соціально-економічну ситуацію в області, перспективи двостороннього співробітництва, в тому числі, в соціально-економічній та культурній сфері.

 cc7k6926z

Довідково. 

      Латвія є перспективним зовнішньоекономічним партнером Чернігівщини. За результатами 2013 року зовнішній товарообіг з Латвією склав 5,7 млн. дол. США, при цьому обсяг експорту порівняно з 2012 роком збільшився в 1,8 разів і сстановив 2,9 млн. дол. США. Важливими статтями експорту були зернові, рослинна олія, шпалери, сухе молоко, механічне обладнання, паркет, цукерки. У свою чергу підприємці Чернігівщини закупали в Латвії папір, спеціальні тканини, трикотажне полотно, автохімію, автомобільне масло та інші види продукції.

      Сальдо зовнішньоторговельного балансу позитивне в розмірі 0,1 млн.дол.США.

      Станом на 01.01.2014 в економіку області з Латвії надійшло 1,8 млн. дол. США іноземних інвестицій, що на 28,6% більше, ніж на початок 2013 року.