Семінар для експортерів області
Дата: 04.03.2020

Сьогодні, 4 березня, в Чернігові Офіс з просування експорту та Інститут маркетингу Естонії  провели одразу два практичних семінари для експортерів нашої області. Темами воркшопів стали «Маркетинг як невід’ємна складова успішного експорту» та «Канали продажів та PR кампанії в креативному бізнесі».

Захід відбувся за підтримки Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації. Семінари організовані в рамках програм Офісу з просування експорту Export Evolution Ukraine START та Creative Export Ukraine START.

У відкритті заходу взяв участь Юрій Сухомлин, начальник управління інвестиційної і зовнішньоекономічної діяльності Департаменту, який також охарактеризував стан зовнішньої торгівлі області та розповів про заходи, що здійснюються в області щодо промоції експортного потенціалу Чернігівщини на зовнішні ринки.

Тренери обох семінарів, а це відомі експертки у сфері маркетингу та паблік рілейшенз: Ану Малл Наарітс і Каті Уусі-Раува, зосередили свою увагу на підвищенні рівня обізнаності щодо особливостей виходу підприємств на зовнішні ринки. 

Пані Наарітс розповіла присутнім про поняття маркетингу в експортній діяльності як невід’ємної складової успішного експорту, використання маркетингових інструментів, а також залучила представників підприємств до участі в інтерактивних завданнях.

У свою чергу, пані Уусі-Раува ознайомила учасників семінару з комунікаційними інструментами при виході на нові ринки, проведенням PR кампаній, використанням різних видів комунікацій при просуванні продукту, а також формуванні бренду і репутації підприємства.

dsc_2703_

dsc_2732_

dsc_2778_

dsc_2786_

dsc_2798_

dsc_2800_