Історії успіху реформ
Дата: 10.02.2020

reformДо вашої уваги пропонуємо збірку «Історії успіху реформ», яку випустив Інститут економічних досліджень (ІЕД) та політичних консультацій у рамках Програми ЄС «Просування реформ в регіони». 

 Загалом, до збірки увійшли 129  локальних історій з 12 областей України, які зібрали грантисти проєкту у 2019 році завдяки польовим дослідженням у 12 областях України.

Головні герої збірки – це громади, підприємства та звичайні українці, які досягли успіху завдяки проєвропейським змінам в Україні. У збірці містяться історії про локальні проєкти альтернативної енергетики, енергозбереження, освітніх програм, експорту органічної продукції до ЄС, та безліч історій успішної децентралізації. Це історії різні за масштабом, проте, їх об’єднує те, що вони б не відбулися без проєвропейських реформ.

 До збірки потрапило 16 історій із Чернігівщини.

Авторами історій успіху стали ГО «Разом до громадянського суспільства», ГО «Інститут регіонального розвитку», ГО «Центр стратегічного розвитку та реформ», Спілка підприємців «Стіна», ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень», ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій», благодійний фонд «Воля», Люстраційна антикорупційна рада Придніпров’я, ГО «Слобідський край» та телерадіокомпанія «Сфера ТВ».

 Всі історії успіху можна також переглянути на інтерактивній мапі (позначені зеленими позначками). 

Джерело