Український торговий дім відкрився в Азербайджані
Дата: 20.12.2019

ykraina-azerbaijan17 грудня 2019 року у рамках офіційного візиту Президента України В.Зеленського до Азербайджанської Республіки відбулося офіційне відкриття Торгового Дому України в АР за участю Міністра інфраструктури України В.Криклія і Міністра економіки АР М.Джаббарова.

Торговий Дім України – це перша вдала реалізація українського проекту у вигляді торгового дому за кордоном України за весь період історії незалежності нашої держави, реалізована у формі комерційного товариства з обмеженою відповідальністю (функціонував у тестовому режимі з серпня 2019 р.).

ТОВ «Торговий Дім Україна» - інтегральний торгово-економічний майданчик з функціями комплексного логістичного центру, призначеного для оптимізації і збільшення обсягу товарообігу і потоку інвестицій між Україною та Азербайджаном. Основні сфери діяльності - зовнішня торгівля, створення внутрішніх торгових мереж і дистрибуція, розробка дієвих транспортно-логістичних ланцюгів, туризм, фінансовий аудит, консалтинг, а також комплексне сприяння діяльності українських суб'єктів господарської та зовнішньоекономічної діяльності в їхніх взаєминах з азербайджанськими партнерами.

Міністр економіки АР М.Джаббаров відзначив важливість взаємодії Торгового Дому України з Торговим Домом Азербайджану в Україні, а також переконання в їхній успішній роботі у сферах торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між двома країнами.

Співзасновник Торгового Дому України в Азербайджані А.Магеррамзаде представив ключові етапи створення цього комерційного проєкту та його основні напрями діяльності в контексті поглиблення торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

Джерело