Дмитро Кулеба: стратегічний курс України на Захід залишається незмінним
Дата: 08.10.2019

dialogue-mapping-header2xВіце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба закликає український бізнес до максимально відкритого та відвертого діалогу, аби ефективно відкривати ринки ЄС для українських товарів, залучати інвестиції з ЄС та якнайкраще використовувати переваги стратегічного курсу України на європейську інтеграцію.  

Про це він заявив 7 жовтня на зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації.

“Я переконаний на сто відсотків, що ми з вами маємо розмовляти і чути одне одного. Я завжди буду на зв’язку та готовий до спілкування. Таку саму модель взаємин я вибудовую і з громадянським суспільством і, власне, з Європейським Союзом”, - звернувся Дмитро Кулеба до присутніх представників бізнесу.

За його словами, пріоритетна мета Віце-прем’єр-міністра полягає у тому, щоби бізнес зростав та розвивався, платив податки, зміцнював економіку, “бо якщо немає економіки, можна забути про всі зовнішньо- і внутрішньополітичні амбіції”.

Дмитро Кулеба наголосив: Уряд має чути від бізнесу про реальні потреби. Він пояснив, що йдеться не лише про проблеми конкретних компаній, а й стратегічні цілі відкриття певних секторів ринку ЄС, використання інструментів інтеграції України з ЄС в інтересах українських виробників тощо.

“Мені було б дуже цікаво чути, де саме ви, як бізнес, бачите стратегічно важливі напрями: куди нам треба вклинюватися, які стіни пробивати", - зазначив Дмитро Кулеба.

Віце-прем’єр-міністр заспокоїв окремих представників бізнесу, які висловили стурбованість, що ситуація з врегулюванням війни на Донбасі призведе до зміни курсу країни. Він наголосив, що стратегічний курс України на Захід залишається незмінним.

“Стратегічна ціль у нас є: це членство у ЄС… Вибрали напрям? Все, йдемо ним. Ми маємо пройти цей шлях”, - заявив Дмитро Кулеба.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що саме цей Уряд став першим, хто включив до своєї програми окремий розділ, присвячений європейській та євроатлантичній інтеграції, взявши на себе зобов’язання ще глибше інтегрувати Україну у політичний, економічний та культурний простір Євросоюзу.

Джерело