Програма Уряду: європейська та євроатлантична інтеграція
Дата: 08.10.2019

Верховна Рада схвалила Програму дій Кабінету Міністрів України, яку презентував Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. 

Олексій Гончарук поінформував, що Програма містить 87 цілей, які розбиті на три розділи. Перший із яких - розвиток людського капіталу – має п’ять складових: освіта, охорона здоров’я, соціальна політика, захист ветеранів, культура та розвиток спорту. Прем’єр-міністр окреслив ключові ідеї роботи за даними напрямками.

Очільник Уряду також презентував візію щодо реформування фінансової системи, митниці та податкової, стратегію здешевлення ресурсів для бізнесу, а також стратегію зниження дефіциту державного бюджету, підвищення доходів українських родин.

Презентація доступна тут: https://bit.ly/2pEaBXQ.

Також програму дій Кабінету Міністрів України прокоментував Віцепрем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба. «Вперше в історії програм українських урядів європейській та євроатлантичній інтеграції присвячений окремий розділ. Це підкреслює важливість і незмінність шляху України на Захід. Але це і дещо більше: фундамент побудови довіри. Ми чітко визнали інтеграцію наскрізним завданням для уряду», - зазначив Віцепрем‘єр-міністр.

На думку Дмитра Кулеби, за попередні роки на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції було зроблено низку дуже важливих кроків за дуже непростих умов зовнішнього та внутрішнього спротиву цьому стратегічному курсу України. Тепер цей рух має не лише прискоритися, а й отримати свіжий та креативний підхід.

Джерело