Експортний тур: Чернігів
Дата: 02.10.2019

1 жовтня Чернігів став одним з небагатьох міст України, що були обрані для проведення Експортного туру від Офісу з просування експорту. Більше 30 експортерів області отримали теоретичні знання щодо опанування нових ринків та просування своєї продукції від експертів з Офісу з просування експорту, Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації, Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України» та Чернігівської ТПП.

Так, учасниками були презентовані програми та послуги, що надає Офіс з просування експорту, грантові можливості від Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України», окреслено експортний потенціал Чернігівщини.

Родзинкою на торті став виступ знаної експертки в сфері маркетингу та експортної діяльності з Естонії пані Ану-Малл Наарітс. Вона докладно розповіла пристутнім про умови та переваги участі в освітніх програмах Export Evolution Ukraine, Creative Export Ukraine, Train the Trainers.

Також своїм досвідом у підкоренні нових ринків та участі у програмах Офісу поділилися чернігівські підприємства: Mila Warengruppe LLC та ТОВ Наша Булочка. 

На зваршення заходу пані Наарітс для бажаючих провела інтерактивний воркшоп «Десять основних ризиків в експорті та як їх уникнути».

Більше про програми, що доступні для експортерів можна дізнатися за посиланням:

 «Export Evolution Ukraine» – це національна комплексна освітня програма для українських підприємців, що бажають почати експортувати, та для фахівців в експорті, які бажають систематизувати і поглибити свої знання та професійні навички. Програма передбачає 10 освітніх модулів, 5 семінарів у різних містах України, вебінари, сесії зворотнього зв’язку, освітню платформу, нетворкінг та грантові можливості для успішних випускників рівня PRO.

«Creative Export Ukraine»  – це  15 відео-лекцій та 9 семінарів у різних містах України, доступ до спеціальної навчальної платформи з усіма матеріалами та додатковим корисним контентом, освітній-бізнес тур на Tallinn Design Festival, а також нетворкінг з представниками креативної індустрії з різних регіонів України. Цей курс надасть комплексне та системне розуміння про те, з чого складається експортна діяльність креативного підприємства, як почати експортувати на зовнішні ринки, як підготувати свій дизайн-продукт та як оцінити можливі ризики під час експорту.

«Train the Trainers» Це інтенсивний навчальний курс, що має на меті покращення якості та доступності консультаційних послуг з експорту та створення (або мобілізації) існуючої мережі національних консультантів. Включає 6 годин на тиждень дистанційного навчання та 2 триденних інтенсиви, спрямованих на побудову практичних консалтингових навичок. Заняття відбуватимуться за участі міжнародних експертів та тренерів.

"Експортна академія" - це спеціалізована освітня програма для українських підприємців, створена Офісом з просування експорту спільно з провідними експертами в ключових сферах міжнародної торгівлі. Завдання Експортної Академії – забезпечити українських експортерів необхідним обсягом знань щодо експортних операцій та процедур, що охоплюють найважливіші юридичні, логістичні та фінансові аспекти зовнішньоекономічної діяльності.