Відбулося засідання Українсько-білоруської робочої групи високого рівня з питань взаємної торгівлі
Дата: 13.09.2019

ukraina_i_belarus12 вересня у Мінську відбулося чергове засідання Українсько-білоруської робочої групи високого рівня з питань взаємної торгівлі під співголовуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України - торгового представника України Тараса Качки та першого заступника Міністра закордонних справ Республіки Білорусь Андрія Євдоченко.

Сторони обговорили сучасний стан двостороннього торговельно-економічного співробітництва та відзначили його позитивну динаміку в останні роки. У контексті пошуку додаткових можливостей збільшення номенклатури та обсягів взаємної торгівлі було також обговорено практику застосування сторонами обмежувальних заходів та вирішення шляхів їх усунення з урахуванням інтересів обох сторін. Окрему увагу було приділено питанням вступу Білорусі до Світової організації торгівлі.

Члени української делегації провели також двосторонні консультації з питань промисловості та виробничої кооперації у Міністерстві промисловості Республіки Білорусь, зокрема щодо активізації взаємодії у машинобудівній галузі.

Джерело